НОВІ ПРАВИЛА ЖИТТЯ ДЛЯ ТОВАРИСТВ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ В УКРАЇНІ.

17 червня 2018 року надзвичайно важливий Закон України "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю" (далі - "Закон") набирає чинності. Головною метою Закону є оновлення та консолідація всіх законодавчих вимог та рекомендацій до товариств з обмеженою відповідальністю (найбільш популярної форми здійснення господарської діяльності в Україні) в одному документі.

Зокрема, Закон визначає процедуру створення, припинення та перетворення товариств з обмеженою відповідальністю, права та обов'язки учасників товариств з обмеженою відповідальністю, корпоративне управління, вимоги до вчинення товариством з обмеженою відповідальністю значних правочинів та правочинів, щодо яких є заінтересованість, тощо.

У порівнянні з попереднім законодавством, Закон передбачає наступні позитивні зміни: - відсутність обмежень до кількості учасників; - скорочення строку внесення вкладу до статутного капіталу товариства; - можливість укладення корпоративних договорів між учасниками; - можливість утворення наглядової ради; - відміна вимоги утворення ревізійної комісії; - розширення процедури прийняття рішень загальними зборами учасників; - можливість збільшення статутного капіталу товариства за рахунок нерозподіленого прибутку товариства; - деталізація процедури реалізації переважного права учасників товариства при продажу частки іншим учасником ; та - набагато більше свободи в корпоративному управлінні. Протягом 1 року (тобто до 17 червня 2019 року) всі існуючі товариства з обмеженою відповідальністю повинні привести свої статути у відповідність із Законом.

Якщо Вам необхідно більше інформації, будь ласка, звертайтесь до нас електронною поштою на: office@ostinlaw.com

logo