ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ІНОЗЕМЦІВ: ЗМІНЕНО ПОРЯДОК ВИДАЧІ ДОЗВОЛІВ.

Верховна Рада України прийняла Закон України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення бар’єрів для залучення іноземних інвестицій” (далі – “Закон“), який набуде чинності 27 вересня 2017 року. Прийняття закону зумовить наступні вагомі зміни у порядку видачі дозволу на застосування праці іноземця (далі – “Дозвіл“).

Необхідні документи Закон суттєво скоротив перелік необхідних для отримання Дозволу документів. Також вже немає необхідності підтверджувати відсутність відповідних кваліфікованих кадрів в Україні. Мінімальний розмір винагороди іноземцю Закон встановлює, що для отримання Дозволу винагорода для іноземців, які працюють у громадських об’єднаннях, благодійних організаціях та навчальних закладах, має бути не менше 5-ти мінімальних місячних заробітних плат (у 2017 році – 16 тис. грн.), для інших категорій іноземних найманих працівників – не менше 10-ти мінімальних місячних заробітних плат (у 2017 році – 32 тис. грн.). Строк дії Дозволу Для особливих категорій іноземців Дозвіл видаватиметься на строк дії трудового договору (контракту), але не більш як на три роки, зокрема, для: іноземних високооплачуваних професіоналів (однак, у даному випадку, заробітна плата повинна становити не менше 50 мінімальних місячних заробітних плат); засновників та/або учасників, та/або бенефіціарів (контролерів) юридичної особи, створеної в Україні; випускників університетів, що входять до першої сотні у певних світових рейтингах; іноземних працівників творчих професій; іноземних ІТ-професіоналів.

Окремо слід зазначити, що Закон надав можливість отримання іноземним інвестором з часткою більше 100 000 євро у статутному капіталі української юридичної особи посвідки на тимчасове проживання в Україні. 

Якщо Вам необхідно більше інформації, будь ласка, звертайтесь до нас електронною поштою на: office@ostinlaw.com

logo